Normandië, Frankrijk

Topbezienswaardigheden in Normandië

Bezoek een van de vele bezienswaardigheden van Normandië tijdens je verblijf in je vakantiehuis:

Bij Avranches ligt een klein rotsachtig schiereiland: de Mont Saint-Michel. Dit UNESCO-werelderfgoed is een van Frankrijks bekendste trekpleisters. Vroeger kon je het eiland enkel te voet bereiken als het eb was. Vandaag is het door middel van een verhoogde weg met het vasteland verbonden. Bezoek de statige abdij bovenop de berg en geniet er van een adembenemend uitzicht. Of flaneer door het middeleeuwse dorpje met zijn talloze restaurants en winkeltjes. 

Eén van de charmantste stadjes van Normandië is Honfleur. Beroemde schilders zoals Monet haalden hier hun inspiratie om prachtige meesterwerken te maken. De sfeervolle jachthaven omzoomd met oude huizen en de vele gezellige terrasjes wekken een instant vakantiegevoel op. 

Het Normandy American Cemetery and Memorial in Colleville-sur-Mer is een absolute must. Deze militaire begraafplaats die uitkijkt over Omaha Beach huldigt de Amerikaanse soldaten die bij de gevechten in Normandië tijdens de Tweede Wereldoorlog gesneuveld zijn. De eindeloze rijen witte kruisen laten niemand onberoerd. 

In de buurt van de steile krijtrotsen van Etretat maak je de mooiste wandelingen. Vanop de hooggelegen wandelpaden geniet je van een schitterend uitzicht.

Hou je van vis en zeevruchten? Hou dan zeker halt in het havenstadje Dieppe. In een van de vele restaurants kan je je te goed doen aan kraakverse vis met een glaasje wijn. 

Normandië staat bekend om zijn cider. Liefhebbers van de appeldrank kunnen de 40 km lange toeristische Route du Cidre volgen in Pays d'Auge. Je komt er langs sfeervolle dorpjes en de beste distilleerderijen van de streek.
 
Wie Normandië bezoekt, mag zeker niet om de hoofdstad Rouen heen. Het oude Rouen barst van de prachtige gebouwen en monumenten. Bezoek er de indrukwekkende 12de eeuwse Cathédrale Notre-Dame en het Museum voor Schone Kunsten met werken van Rubens en Caravaggio. Of flaneer door de sfeervolle straatjes met typische vakwerkhuizen. 

Het dorpje Giverny trekt jaarlijks meer dan een half miljoen bezoekers. Dat is te danken aan schilder Claude Monet die hier de laatste 40 jaar van zijn leven werkte. Je kan zijn huis bezoeken en rondwandelen in de tuinen die hem geïnspireerd hebben voor zijn beroemde meesterwerken.

Bekijk hier alle Vakantiehuizen Normandië

Foto: Thomas Ulrich, https://flic.kr/p/8odBwb


Geselecteerde vakantie accommodaties